Supersøndag – Frokostsalat

Restart. Foto: Lise von Krogh.

Restart. Foto: Lise von Krogh.

Prøv salat til frokost, forfriskende godt og en sunn start på søndagen. 

Kanskje ligger du i sengen fremdeles. Søndagen er en dag til å sove ut, slappe av og forberede seg til uke. Doppe den sedvanlige brødmaten eller cowboy-frokosten og lage en næringsrik og sunn frokost i stedet for – eller lunsj – eller kveldsmat!

Det som er viktig er at salaten ikke bare har salatblader, men også mettende næringsstoffer. Sukkererter og godt grovbrød gir metthet fra fiber og protein. Rapsolje i dressingen og smør på skiven gir ekstra energi, men heller ikke for mye. Gulrøtter, augurk, salatbladene gir både vitaminer og mineraler. Denne frokosten er alt du trenger for en supersøndag!

Livet er for kort til å spise trist mat – salat med salat

Oppskrift: Frokostsalat på en søndag

Du trenger følgende: 

  • Salatblader
  • Gulrot, skivet
  • Agurk, skivet
  • Sukkererter, hele
  • Dressing av 1 ts rødvinseddik, 4 ss rapsolje, litt havsalt og nykvernet pepper
  • Et par gode brødskiver med litt smør

Slik gjør du:

I en skål legger du i salatblader, gulrot, agurk og sukkererter.

Rør ut saltet i eddiken med en gaffel (smak til så den ikke blir for salt). Ha i litt pepper. Rør inn rapsoljen og hell dressingen over salaten. Du trenger ikke bruke all dressingen om du lager en liten porsjon.

Server salaten med smurte brødskiver.

Advertisements

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s