Rådgiving og matmerking

Jeg yter ernæringsfaglige konsulenttjenester mot bedrifter og matprodusenter. Jeg er en sparring partner i prosesser hvor det skal utvikles nye sunnere produkter og konsepter for forbrukermarkedet.

Matmerking

Å merke maten rett er viktig for å sikre forbruker trygg mat. Forbruker skal ha mulighet til å foreta rett valg basert på informasjon på produktets emballasje.

Matprodusenten har selv ansvar for å sørge for at maten er merket korrekt etter de krav som stilles i aktuelle forskrifter. Matmerking kan være vanskelig. Hvordan skal oppskriften være og hvordan deklareres denne?

Jeg kan hjelp deg med å tilpasse oppskriftene og innholdet av ingredienser slik at den er tilpasset målgruppen, f. eks. barn. Oppskriften kan også justeres og tilpasses slik at du kan knytte ernærings- og helsepåstander på etiketten. Resepten kan også bearbeides slik at den kan få nøkkelhullsmerket på seg.

Jeg skal hjelpe deg med å skrive rett ingrediensliste, utføre næringsberegninger av oppskriften og lage næringstabellen.

Jeg hjelper også til med øvrig merking og har ressurser innen design og logo.

Ernæringsfaglig rådgiving i produktutvikling

Jeg bistår med faglige råd når det gjelder sammensetning av råvarer og næringsinnhold, dokumentasjon og research, tekster til brosjyrer, informasjonsmateriell og produktbeskrivelser.

Yter rådgiving ved utvikling av nye produkter og ved produktforbedring, f.eks. av drikke og matvarer, menyer, kosttilskudd og produkter innenfor særnærforskriften m.m.

Ta kontakt for mer informasjon og tilbud:

Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog
tlf: +4791347150, e-post: post@vonkrogh.net

Comments

  1. Randi N Negård says:

    Hei, synes du har spennende oppskrifter for barnehage men lurte litt på hvordan man skal beregne oppskrift til 23 barn og 6 voksne på plukkfisk og laks bolognese

    Like

Trackbacks

  1. […] jeg å studere den nærmere. Jeg leser ingrediensliste og næringstabellen samt annen relevant matmerking. Det er nemlig ikke alltid slik at inviterende illustrasjoner eller slagord viser hva som er det […]

    Like

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s