Ujålete blomkålsuppe

Blomkålsuppe. Foto: Lise von Krogh ©

Blomkålsuppe. Foto: Lise von Krogh ©

Deilig og enkel blomkålsuppe til kveldsmat. En rask suppe å koke i hop. 

Den første blomkålen jeg høstet i åkeren gikk rett i suppa. Jeg kunne sikkert ha tilberedt den må mange kreative måter, men jeg hadde lyst på noe raskt, enkelt, sunt og godt.

Suppen tar vel ca. 15 minutter å lage. Her er den ingen fancy ingredienser, kun helt vanlige ingredienser du får kjøpt på enhver kolonialbutikk. Servert med ristet brød med smør på.

Det er så godt og så enkelt som det kan bli. Ren nytelse!

Oppskrift: Ujålete blomkålsuppe

Du trenger følgende til 2-4 porsjoner – avhengig av hvor sulten du er:

  • 1 blomkålhode
  • 3 ss smør
  • 1 liten gul løk eller 1-2 sjarlottløk, hakket
  • 5 dl vann + 2 ss kyllingfond eller 5 dl kyllingbuljong
  • 2,5 dl helmelk eller matfløte hvis du vil ha den litt tykkere i konsistensen
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Vask og del blomkålhodet i passelige buketter. Stilken kan du kutte i fine skiver.

Fres blomkål sammen med løk i smør i et par minutter.

Ha i øvrige ingredienser og kok opp. La suppe småkoke til blomkålen blir mør.

Bruk en stavmikser eller blender til å mose suppen til den får en jevn konsistens. Om suppen blir for tykk kan du tilsette litt mer væske.

Server suppen med godt brød, smør og gjerne et dryss av parmesan.

Advertisements

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s