
Flerfargede gulrøtter. Foto: Lise von Krogh.
Denne lille gulrotsalaten kan du servere til de fleste retter.
Gulrøtter liker de fleste og gulrøtter passer til de fleste middager. Det skal ikke mer til en en liten gulrotsalat for at du skal få god samvittighet for egen helse.
Gulroten er på en måte lavterskelsunnhet for en billig penge
«Kravet» om sunne middager kan også by på utfordringer i den travle hverdagen. Gulroten er redninger her også. Rasp den til middagen, den passer særlig godt til fiskegrateng og annen fiskemat. Jeg pleier å pimpe den litt opp med litt sitronjuice og blande den med litt salatblader og ananas-/eplebiter. Les mer Kostholdsråd på lavt nivå – gulrot i matpakken
Så lite som 1/3 gulrot er bedre enn ingen gulrot, særlig for hjertet: Hjertegodt, grovt gulrotbrød med rosiner til små og store.
Gulrøtter kan til og med gjøre muffinsene litt sunnere: Saftige og grove gulrotmuffins på en søndag.
Oppskrift: Skivet gulrotsalat med dressing
Du trenger følgende til fire porsjoner:
- 4 gulrøtter
- 2 ts sitronsaft
- 1 ts rødvinseddik
- Litt salt og pepper
- 1/2 dl rapsolje
- Litt hakket persille
Slik gjør du:
Bruk en mandolin, ostehøvel eller rivjern til å skjære gulrøttene i fine skiver.
Bland sammen eddik, sitronjuice og olje. Smak til med salt og pepper. Bland dressingen med gulrotskivene og persille. La salaten stå noen minutter og smak til med ev. mer pepper, salt, olje eller sitronjuice.
Oppskriften er tilpasset fra en oppskrift fra The Art of Simple Food av Alice Waters.
Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker