Grønnsaksvariasjon – Gratinerte squashchips

Deilige chips av squash. Foto: Lise von Krogh.

Deilige chips av squash. Foto: Lise von Krogh.

Varier hva du spiser og hvordan du tilbereder det. Her får du flere squashoppskrifter. 

Det er nå du bør spise squash. Finner du norsk squash i butikken, bør du kjøpe den. Dette er fersk sesongmat, men hva skal du bruke den til?

I kjøkkenhagen har jeg fem squashplanter som gir meg 1-2 store squash i uken. De skal spises. Det tar jeg som en utfordring. Jeg liker nemlig best variasjon i matveien og ikke det samme gang på gang. Det blir til at jeg prøver en ny matrett nesten hver dag. Squash egner seg perfekt for variasjon i matveien!

Her er noen gode squashoppskrifter: 

Oppskrift: Gratinerte squashchips

Du trenger følgende til 2 porsjoner:

  • 1 squash
  • Litt salt
  • Parmesan

Slik gjør du:

Kutt squashen i så tynne skiver som mulig. Bruk en ostehøvel eller en mandolin til dette. Legg skivene i et dørslag og dryss på ørlite salt i mellom lagene. Pass på at du ikke bruker mye salt, de skal ikke smake salt. Du vil se ganske raskt at vannet pipler ut av skivene. La skivene stå og “svette” i en time eller så. Press dem lett med kjøkkenpapir før du tar dem ut av dørslaget.

Sett stekeovnen på ca. 200 grader. Legg skivene på bakepapir på et stekebrett. Press dem enda en gang med kjøkkenpapir for å få av ekstra væske. Dryss over revet parmesan.

Stek skivene i ovnen til de har fått farge, ca. 15-20 minutter. De blir ikke helt tørre, men det gjør ikke noe. Dette er godt middagstilbehør.

Tips: Du kan også steke dem litt raskere, men da må du følge godt med slik at de ikke blir helt svidde.

Dersom du har god til, setter du ovnen på 100 grader og steker i 30-50 minutter til de blir helt tørre – husk å snu dem etter halve tiden. 

 

 

 

Trackbacks

  1. […] også Kjapp mandagsmiddag – Squash med linser og chorizo Grønnskasvariasjon – Gratinerte squashchips, Rask vegetarmiddag ? Squashspagetti med sitron og basilikum og Gratinerte squashpinner med […]

    Like

  2. […] også Kjapp mandagsmiddag – Squash med linser og chorizo Grønnskasvariasjon – Gratinerte squashchips, Rask vegetarmiddag – Squashspagetti med sitron og basilikum og Gratinerte squashpinner med […]

    Like

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s