Ingefær kan spises både til frokost og til middag. Denne ingrediensen setter en spennende smak på ellers milde smaker. Rå ingefær i blåbærsmoothie er bare noe du må prøve!
Ingefær begeistrer meg!
Dette kan vel sies å være mitt favorittkrydderet. Det er først og fremst smaken som kårer den til min ingrediensvinner. Når den også er en antioksidantbombe er så ingenting bedre enn det. En stor klump ingefær ligger bestandig klar til bruk i skålen på kjøkkenbenken (fordi den blir blå i kjøleskapet
Tradisjonsmat
Du tenker neppe på ingefær som en del av norsk tradisjon. Faktisk har vi brukt ingefær like lenge som vi har spist pepperkaker og annen bakst med malt ingefær. Det er likevel Østen som kan slå i bordet med den lengste bruken, både som en kulinarisk ingrediens og som medisin. Denne klumpete roten har vært brukt mot kvalme og betennelser. Sakte og sikkert kommer det forskning som støtter disse kjerringrådene.
Utradisjonell bruk
Bruk ingefær på en ny måte. Dersom du har den i mat som er mild og som trenger litt ekstra piff, så kan ingefær gjøre nytten. En smoothie er perfekt til dette. En mettende frokostsmoothie stappfull av antioksidanter er den topp start på dagen, dersom brødmat ikke frister?
Oppskrift: Ingefærsmoothie med blåbærfølge
Til to glass trenger du ca.:
- 2-4 cm fersk ingefær
- 2 dl naturell yoghurt
- 1 dl lettmelk
- 1 moden banan
- 1/2 pose frosne blåbær
- Valgfritt 1: 1 ts honning og/eller 1/2 vaniljestang
- Valgfritt 2: 2 ts proteinpulver
Slik gjør du:
Skrell ingefæren vha. en skarp teskje som du drar lags “skinnet” eller bruk en kniv for å rense den. Hakk roten. Og ha denne sammen med øvrige ingredienser i en blender. Kjør smoothien på full styrke i 1-2 minutter, så har du en deilig og glatt smoothie til frokost.
[…] ytterligere. Ingefær smaker dessuten utrolig godt – prøv disse smoothiene med Ingefær med blåbærfølge – knallsunn smoothie eller Forkjølelsesmedisin og supersmoothie med rødbeter og […]
LikeLike