Nærende og smakfull kyllingrestsuppe

Foto: Lise von Krogh ©.

Foto: Lise von Krogh ©.

Lag en nærende smaksbombe av en kyllingsuppe på rester.

Rester fra kylling, høne og til og med kalkun kan du lage en supergod suppe på. Alt du trenger er restene og en boks hermetiske linser, løk, olivenolje, selleri og grønne urter.

Du har sikkert opplevd at det alltid blir litt rester til overs etter en kyllingmiddag, særlig om du har hatt hel eller halv kylling, eller høne for den del. Noen lårbein med litt kjøtt på. Litt av brystfileten. Eller noen kjøttslintrer på skroget.

Slike kyllingrester ser kanskje ikke så appetittlige ut, men ta vare på disse restene til neste dags middag. Koker du kjøttrester sammen med beinrester så får du en suppe med fantastisk god smak! Du koker nemlig en enkel kraft på disse restene. Og du trenger ikke mye kjøtt for å få en smakfull suppe så lenge du har i bein.

Dersom du ikke har beinrester, kan du ha i kjøpt kyllingkraft i vannet i stedet for, men da holder det å koke suppen til sellerien er mør.

Kombinerer du rester av kylling med linser, så får du en protein- og næringsrik suppe. Her er flere oppskrifter med linser.

Oppskrift: Kyllingrestsuppe

Du trenger følgende til 4 porsjon: 

  • Rester fra en kylling, høne eller kalkun med bein
  • 1 gul løk, hakket
  • 1 ss olivenolje
  • 2 stilker selleri, skivet
  • Vann
  • 1 boks linser
  • Grønneurter, f.eks. løpestikke, estragon eller persille
  • Salt og pepper

Slik gjør du: 

Bruk fingrene og rensk av så mye kjøtt fra beinene som du får til.

Ta en gryte og stek løken myk i olivenolje på middels varme. Ha i kjøtt og bein. Hell på vann slik at det nesten dekker maten. Ha i selleri og grønne urter. Kok opp og la suppen koke i 15-30 minutter.

Fisk ut beinrestene. Ta av kjøttrester legg dem tilbake i suppen. Ha i linser, litt mer grønne urter og smak til med salt og pepper. Kok opp og server.

Spises med nybakt brød (eller ikke). Vel bekomme!

Trackbacks

  1. […] Det fine med å dyrke sellerien selv er at du kan utnytte den bedre sammenlignet med de avstumpede variantene du får i butikken. Når du dyrker stangselleri kan du bruke både bladene og stilken i matlaging. Stangselleri er fantastisk i supper, gryter, kraft og til steking. Jeg pleier å ta mandolinen og finsnitte den og surre den lett før servering. Bladene finhakker jeg og bruker i stedet for (eller i tillegg til) persille eller annen urt. Bladene smaker kanskje enda mer enn stilken. En av mine favoritter er å blande finsnittet stilkselleri i en salat av valnøtter, pære og parmesan. Og hva hadde Waldorfsalat vært uten stangselleri? Selleri er også godt i minestronesuppe, fiskepakke, kyllingsuppe, […]

    Like

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker