Deilige, myke og grove vafler blir servert til alle som besøker oss i påsken før de får seg en tur i sleden.
Denne påsken blir vi hjemme. Vi har nemlig små valper som ikke kan bli med på fjelltur. I stedet inviterer vi venner og bekjente ut til oss og frister med vafler og sledehundkjøring. En uslåelig kombinasjon spør du meg. Se video under:
hundekjoring from Lise von Krogh on Vimeo.
Vafler til lunsj
Vafler egner seg som lunsjmat. Du bare bytter ut noe av hvetemelet med fint sammalt og serverer dem med deilig pålegg som brunost, hvitost og syltetøy. Kanskje ikke det sunneste du kan servere, men heller ikke det verste. Vafler laget med kun siktet hvetemel og med sukker på er hakket verre. Jeg velger dessuten syltetøyet med mest bær og minst tilsatt sukker.
Server vann med appelsinskiver og skivet appelsin ved siden av så blir det helt topp.
Vafler egner også som febermat: Feberfrie vafler – grovt og godt
Oppskrift: Lunsjvafler
Du trenger følgende ca. 12 vaffelplater:
- 3 egg
- 3 ss sukker
- 8 dl melk, f.eks. ekstra lettmelk eller helmelk.
- 2 dl siktet hvetemel
- 4 dl fin sammalt hvetemel
- 1/2 kardemomme
- 1/2 ts bakepulver
- 3 ss smeltet smør
Slik gjør du:
Visp sammen egg, melk og sukker. Visp lett inn begge melslagene, kardemomme, bakepulver og smør. Juster ev. konsistensen med mer melk eller mel. La røren stå å svelle en stud, gjerne en times tid.
Stek vafler!
Tips: Bruk en skvett av gammel fløte, kefir eller surmelk i røren også.
Deilig med vaffel, og lettvint å servere når man får gjester 🙂 Vi lager alltid vaffler med blanding av fint+grovt mel, en god slump havregryn og noen ss linfrø. Blir kjempegode og saftige, og lile tullemor er veldig fornøyd 🙂
God påske
LikeLike
Mm ser godt ut. De må lages her i påsken og 🙂
LikeLike
Vel bekomme 🙂
LikeLike
Flott innlegg om vaffelkos med god samvittighet! Disse skal prøves Lise 🙂 God påske
LikeLike
Takk, Helene! God påske til deg også 😀
LikeLike