Feberfrie vafler – grovt og godt

Grove vafler trenger ikke være tørre og stive. Disse er både sunne og gode.

Jeg har nå kommet i gruppen “hjemme med sykt barn”. Hjemme med et febersykt barn som trenger omsorg – og ikke minst god næring for å bli frisk. Men, hva serverer man en liten tass med litt slapp appetitt?

Et febersykt barnet trenger å bli litt bortskjemt

Jeg iler til og serverer saft, slik at pjokken ikke blir dehydrert, setter på barne-TV og setter ham mellom puter i stolen. Instinktet sier meg at kanskje han også har lyst på kake, han spiste jo så lite i barnehagen.

Grove vafler, en hestehandel?

Fornuften (og fagpersonen) i meg, sier det er jo ikke sukker han trenger nå, men riktig næring. Nå sammenfaller jo dette med at jeg også har lyst på kake. Det er i slike situasjoner fagpersonen og søtmonsen i meg inngår et kompromiss. Og i dag ble dette grove vafler … sunt nok, eller?

Gode og myke vaffelhjerter

Den som tror at vafler med fullkornsmel ikke er gode, må tro om igjen. De er faktisk veldig gode. Jeg erstattet kun noe av hvetemelet med fint sammalt og hadde litt mindre sukker i enn hva en vanlig oppskrift anbefaler. Guttungen var superfornøyd med resultatet!

Hva serverer man til vafler?

Vafler spises jo gjerne med syltetøy og rømme. Det er heller “pålegget” som gjør vafler til energibomber enn selve vaffelen. Syltetøy med mindre sukker og mer bær er bedre valg. Små barn skal ikke ha søtstoffer, så dette styrer vi unna. Rømmen kan enkelt byttes ut med ekstra lettrømme eller vanlig kesam. Litt sunnere, like godt! Guttungen var også fornøyd med dagens syltetøyvalg.

Junior elsker vafler. Foto: Lise von Krogh

Grove og myke vafler

Du trenger dette til 8 vafler:

  • 2-3 ss smeltet smør
  • 6 dl ekstra lettmelk
  • 2 egg
  • 2,5 dl sammalt hvetemel, fint
  • 1,0 dl siktet hvetemel
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du:

Smelt smøret og bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Visp godt til alle klumpene er fjernet i røren. La røren stå og svelle i en halv til en time før du steker dem.

Advertisements

Trackbacks

  1. […] Vafler egner også som febermat: Feberfrie vafler ? grovt og godt […]

    Like

  2. […] Vafler egner også som febermat: Feberfrie vafler – grovt og godt […]

    Like

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s