Det beste jeg vet! Dimsum mmh!

Melboller med litt kjøtt. Foto: Lise von Krogh

Melboller med litt kjøtt. Foto: Lise von Krogh

Jeg har spist dimsum i kina, Hong Kong, Korea og i Oslo. Det er sykt godt, hver gang!

Dimsum er noe av det beste jeg kan få servert, enten om det er på en restaurant en søndagsmorgen i Guangzhou, til lunsj i Beijing, på flyplassen i Hong Kong eller på en fast food-sjappe i Seoul. Men, heller Oslo står ikke tilbake for gode dimsum.

I Oslo hender det vi går på Beijing Palace, kun for å spise dimsum. Da koser vi oss ordentlig og bestiller all slags dimsum. Guttungen er med og koser seg med melboller.

Begrepet dim sum er en kantonesisk frase 點心 som bokstavlig kan oversettes med det som «rører ved hjertet» (dvs. bestill etter hjertens lyst). Kilde: Wikipedia

Dimsum er boller av reker, svin, grønnsaker, biff og kylling pakket i hvete- eller rismeldeig som så dampes, friteres eller stekes.

Oppskrift: Nesten hjemmelagde dimsum

Noen ganger går jeg innom en av de asiatiske matvarebutikkene i Brugata eller Torggata i Oslo og kjøper frosne dimsum. Tar de med hjem i skogen i Skrukkelia. Og, damper dem selv. Så fråtser vi i dimsum og dypper dem i soyasaus med revet ingefær.

Glem grønnsaker og sunne saker. Dette er syndig nytelse. Dimsum er først og fremst enkelt og godt!

Jeg har ambisjoner om å lage dem helt selv, men her er oppskriften på hvordan du tilbereder frosne:

  1. Du trenger en bambusdamper i flere etasjer. Dimsum er svært klebrige og de kan ikke legges direkte på bambusen. Legg i tilskåret matpapir før du har i bollene.
  2. Fordel 3-4 dimsum pr. etasje.
  3. Kok opp vann og plasser bambusdamperen over vannet. Vannet må ikke komme i kontakt med dimsumen, kun dampen.
  4. Dampes i ca. 10 minutter.
  5. Spises med pinner og dyppes soyasaus med revet ingefær.

Comments

  1. Vigdis Kristensen says:

    Dette har jeg lyst på neste gang jeg kommer til Skrukkelia.

    Like

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker