Frisk sommersalat på en varm arbeidsdag

Deilig sommersalat. Foto: Lise von Krogh

Deilig sommersalat. Foto: Lise von Krogh

Når gradestokken passerer 30 grader, smaker det godt med lettere mat – særlig når den er hjemmedyrket. Sommerferien er mer eller mindre over for min del, men ikke sommerværet. Det er varmere enn noen gang denne sommeren. Jeg har heldigvis det privilegiet at jeg kan sitte hjemme på terrassen og jobbe. Å sitte inne er uutholdelig, men det tar litt på å være ute i varmen også. Varmen gjør noe med appetitten. Tung og varm mat frister ikke, heller ikke store porsjoner. På slike dager synes jeg det smaker ekstra godt med frisk, mettende og sunn salat.

Hjemmedyrket

Et annet privilegium jeg har er at jeg har mine egne grønnsaker i år, selv om prosjektet ikke har gått helt knirkefritt har jeg likevel min egen salat. Daglig kan jeg gå ut og hente frisk, usprøytet salat. Spesielt spennende har det vært å høste krusete bladsennep eller sareptasennep. Det er en type salat med smak av sennep, litt sterkere enn ruccola i smaken. Fantastisk tilbehør til middagen, i sandwich eller i salat.

Salat med fisk

Jeg pleier alltid la noen pakker LobNobs i frysen. Dette er surimi, dvs. proteinrik fiskefarse fra ren, hvit fisk med smak av hummer. Ernæringsmessig kjennetegnes surimi av et høyt proteininnhold og nesten ikke noe fett. Den er klar til bruk og smaker nydelig. Perfekt i en salat.

Oppskrift: Sommersalat

Du trenger følgende til en solid porsjon:

 • Rikelig med salatblader
 • 1 gulrot, revet
 • 1/2 boks brune bønner
 • Litt rødløk
 • 1 pakke LobNobs
 • 1 ss sweet chili sauce
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ss limejuice

Slik gjør du:  Legg lagvis salatblader, gulrot, bønner og løk. Legg LobNobs i midten. Bland sammen chilisaus, olivenolje og limejuice. Hell den over salaten og server.

Trackbacks

 1. […] Lise, som skriver bloggen Lise von Krogh har forslag til retter denne sommeruken: Sunn sommer: Mandag Dette er en salat som passer godt på varme dager, enten du har jobbet i hagen, hatt hjemmekontor eller «slitt» deg gjennom dagens avis. Frisk sommersalat på en varm arbeidsdag […]

  Like

 2. […] Mandag: Frisk sommersalat – hold på sommerfølelsen med masse grønnsaker og godt tilbehør til middag. […]

  Like

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s