Ikke for mye av det gode – Torsk med hvitløk, dampet kål & dill


Hvis du elsker torsk, kål, hvitløk og masse dill!

Selvsentrert ganeglede! En julikveld alene hjemme uten mann og barn – det betyr at jeg kan spise akkurat det jeg vil uten å ta hensyn til noen. Husbonden ikke liker dill. Guttungen liker ikke liker fisk som ser ut som fisk (!) – torsk i fiskepinner er derimot akseptert. Så når de er ute av huset, da fråtser jeg i godsakene som bare jeg liker.

Forrige helg var en slik «anledning». Et enkelt måltid stappfull av gode smaker og ikke så verst heller når det kommer til sunnhet. Og måltidet ble avsluttet med jordbær fra egen hage og hjemmelagde nøttekuler med dadler og espresso.

2019-07- jordbarer kulerFotograf Lise von krogh 06

Ekstra stas med dette måltidet var årets første dill og persille fra egen kjøkkenhagen. Kålen og hvitløken er ikke klar til å høstes hos meg enda, men heldigvis hadde jeg nylig vært hos samarbeidspartneren min Per Odd Gjestvang på Vang Gård og fått med meg både nydelig spisskål og hvitløk.

Oppskrift: Hvitløksstekt torsk med dampet kål med dill for én

Måltidet er raskt å lage. Det er bare å sette mandelpotetene på og lage torsken og kålen mens potetene koker. Men hvis du bruker andre poteter med lengre koketid, så lønner det seg å koke potetene en stund før du begynner på resten av ingrediensene.

Du trenger følgende til én porsjon: 

  • 1 torskefilet, romtemperert
  • 1 ss smør
  • Olivenolje
  • Et par mandelpoteter
  • 1/2 halv grønn spisskål, strimlet
  • 4-5 fedd fersk hvitløk
  • Fersk, hakket dill til du skjems
  • Litt hakket persille
  • Rømme, salt og pepper

Slik gjør du det: 

Mens mandelpotetene koker …

Tørk av torskefileten med litt kjøkkenpapir. Varm opp smøret i en liten stekepanne. Stek torsken på den ene siden i 1-3 minutter og krydre den andre side med salt og pepper. Snu torsken og stek videre i 1-3 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.

Ta torsken av pannen og la den hvile. Ha hvitløken i samme stekepanne og stek feddene møre.

Mens fisken hviler, så koker du opp litt vann i en liten kasserolle, har i en skvett olivenolje og dytter nedi kålen. La kålen dampe til den er passe mør, men ikke vassen.

Anrett fisken med hvitløk og stekesjy på en tallerken. Kålen blander du inn så mye dill og persille som du ønsker. Serveres med poteter og en klatt rømme.

Kos deg!!!

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s