Dill- og sylteagurksalat til enkel sommermat

Denne friske, sunne salaten kan du bruke til grillmat, på wienerpølser og i smørbrød.

På varme dager er det lett å ty til enkel og lettlaget mat. Da er det fint å pimpe opp maten med et sunt tilbehør som du kan lage i en fei. I denne grønne salaten er det mange smaker og få ingredienser.

Hemmeligheten til den saftige smaken er samhakking.

Når du hakker ingrediensene sammen, så blander juicene seg og smakene kommer virkelig godt frem. Dessuten er salaten en kilde til kostfiber, folat og vitamin E, C og K og olivenoljen bidrar med sunne fettsyrer.

I denne varianten har jeg blandet flere salater fra kjøkkenhagen: spinat, mangold, karse og aspargessalat. Bruk den salaten du har og liker. Det kan være isbergsalat, hjertesalat, lollo, romano osv. Trenger ikke være noe fancy.

Hvis du liker mye dill, så bruker du mye dill. Liker du mye sylteagurk, så smeller du til med mye sylteagurk. Vil du ha den mildere, så bruker du mest salat. Bland den slik du vil ha den.

I salaten har jeg ikke brukt noe salt, da maten den brukes sammen med gjerne er salt nok.

Oppskrift: Dill- og sylteagurksalat til enkel sommermat

  • 2-3 dl grønne salatblader
  • 1 dl dill
  • 15 skiver sylteagurk
  • olivenolje
  • Sitronjuice
  • Pepper

Slik gjør du det:

Først hakker du salaten sammen, så hakker du dill og sylteagurk. Tilslutt hakker du dem sammen.

Smak til med olivenolje, sitronjuice og litt pepper.

Advertisements

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s