Min favorittfrokost – Ananas med yoghurt og honningristede gresskarkjerner

Sunn og god frokost. Foto: Lise von Krogh.

Sunn og god frokost. Foto: Lise von Krogh.

Noe av det beste jeg vet til frokost er en trio av frukt, yoghurt og noe med honning på toppen.

Jeg er et skikkelig B-menneske som ikke har så veldig lyst på mat om morgenen. Jeg er sulten, men appetitten er ikke helt til stede. Brødmat til frokost er derfor ikke helt min greie. Jeg må ha noe virkelig fristende og smakfullt. Frukt, yoghurt og frø/nøtter som er honningristet er favoritten.

Dette er en mettende og næringsrik frokost. Frukten gir vitamin C, fiber og antioksidanter, yoghurten inneholder kalsium, jod, B-vitaminer, protein med høy kvalitet og litt fett, nøtter og frø gir sunne fettsyrer, vitamin E, fiber, protein og mange mineraler og til slutt honningen … ja den gir først og fremst sukker og aroma. Retten kan selvsagt lages uten honning om du vil unngå ekstra karbohydrater.

Frukten kan være appelsin, jordbær, granateple, pære, ananas eller en annen saftig og søt frukt. Dette legger jeg i bunnen av et glass.

Deretter legger jeg på rikelig med naturell yoghurt, helt en tykk gresk yoghurt. Jeg bruker aldri fruktyoghurt, fordi denne er tilsatt sukker og smaker mindre syrlig. Jeg er veldig glad i den friske og syrlige smaken på den naturelle yoghurten.

Deretter topper jeg det med ristede mandler, valnøtter, havre eller gresskarkjerner som har fått seg en dose honning. That’s it – min favorittfrokost!

Tilsvarende retter:

Oppskrift: Ananas med yoghurt og honningristede gresskarkjerner

Du trenger følgende til én stor porsjon: 

  • 1/2-1/3 ananas i biter
  • 2 ss hakket mynte
  • 1,5-2 dl naturell yoghurt
  • 4 ss gresskarkjerner
  • 1 ss honning

Slik gjør du: 

Varm opp en stekepanne og ha i gresskarkjerne. La kjernene ligge på stekepannen (rist på stekepannen i blant) mens du renser og skjærer opp frukten. Bland den med hakket mynte. Legg det i bunnet av et glass eller i en skål. Ha på yoghurt.

Når gresskarkjernene begynner å “poppe” eller bli litt sviddem tar du stekepannen av platen. Ha på honning og bland godt. Legg gresskarkjernene på en liten fjøl eller i en skål og la dem få avkjøle seg litt (kan stå i kjøleskapet i ett minutt) før de legges på toppen av yoghurten.

Spises med god appetitt!

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s