Utrolig godt og enkelt – knutekålfritters

Foto: Lise von Krogh ©

Foto: Lise von Krogh ©

At noe så enkelt kan være så godt? Knutekålkaker må du rett og slett bare prøve!

Det er nesten litt pinlig å innrømme, men dette er altså min første smaksopplevelse med knutekål. Jeg skjønner nå at jeg har gått glipp av noe veldig godt i veldig mange år…

Knutekål er bare utrolig godt! Til tross for at knutekål ser ut som en fremmed organisme, så er den svært vennlig på både smak og konsistens. Den minner meg om en slags blanding av agurk og kålrot. Fruktkjøtter er utrolig delikat og saftig. Mild på smak og nydelig farge. Veldig godt rå!

Sunn er den også! Knutekål har et høyt fiberinnhold og er rik på vitamin C og en kilde til B-vitaminet folat og kalium.

Men så hadde jeg denne knutekålen og derfor ble det knutekålfritters til lunsj i dag. Retten tar ca. et kvarter å lage. Dette er også en rett som passer til kvelds eller som tilbehør til middagen.

Prøv også squashlapper.

Oppskrift: Knutekålfritters

Du trenger følgende til 1 porsjon, dvs. 4 kaker:

  • 1/2 knutekål
  • 1 egg
  • 1 ss sammalt mel, f.eks. speltmel
  • En klype salt og litt kvernet pepper
  • 2 ss hakkede grønne urter, f.eks. flatpersille og sar
  • Rapsolje til steking, ca 3 ss

Slik gjør du: 

  1. Skrell knutekålen og riv den.
  2. Visp sammen egg, mel, krydder og urter. Bland inn knutekålen.
  3. Varm opp rapsoljen i en stekepanne på medium til høy varme. Du må ha i godt med olje, slik at kakene ikke brenner seg fast.
  4. Form en og en fritter med spiseskje eller hendene og legg dem i stekepannen. Stekes på hver side i ca. 3-5 minutter til egget har stivnet. Bruker du lokk mens du steker, blir kakene fortere stive. Bruk to stekespader til å snu kakene med slik at de ikke går i stykker.

Server gjerne med en rømmedipp hvor du blander god rømme med litt revet hvitløk og grønne urter.

Advertisements

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s