Minipurre med hakket egg og sennepsdressing

Foto: Lise von Krogh ©

Foto: Lise von Krogh ©

Dette er en rett du kan spise som forrett, til kveldsmat og når du har lyst på noe sunt og godt.

Hvis du er glad i egg og løk. Ja da er dette en perfekt rett for deg. Du kan servere den som en spennende forrett og oppskriften kan lett dobles. Spiser du den som hovedrett kan du servere den med litt brød ved siden av.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med Vang Gård

Flere grunner til å spise minipurre

Minipurren er en frisk og delikat liten purre som har overvintret på Vang gård på Skreia og er derfor en spennende vårgrønnsak – i motsetning til vanlig purre som er typisk høstmat.

Purre er svært rik på vitamin K og folat, men også en fin kilde til vitamin B6 og vitamin C. Typisk for grønne grønnsaker er nettopp at de rik på vitamin K og folat og  desto mer grønt på purren desto mer av disse to vitaminene kan vi forvente. Purre er også rik på fiber.

Både vitamin K er viktig for normal blodlevring og et normalt skjelett. Folat spiller en viktig rolle i celledelingsprosesser som sørger for normal dannelse av røde blodceller og at fosteret hos gravide utvikler seg normalt særlig i de fire første ukene da ryggraden dannes.

Spiser du en porsjon av denne retten så har du fått i deg godt med disse nyttige vitaminene. Sammen med egg blir dette en næringsrik og deilig rett.

Prøv også Stekt minipurre med sitron, parmesan og persille eller Lettlaget fiskepakke med minipurre.

Oppskrift: Minipurre med hakket egg og sennepsdressing

Du trenger følgende til 2 porsjoner:

  • 5 minipurrer
  • 1 hardkokt egg
  • 1/2 dl hakket persille eller kjørvel

Dressing: 

  • 1 ss rødvinseddik
  • 1/2 ss Djion-sennep
  • 3 ss olivenolje
  • Litt salt og pepper

Slik gjør du:

Kok egget hardkokt.

Vask minipurren godt. Dampkok den i til den blir mør, ca. 4-8 minutter, avhengig av størrelsen. Bruker du vanlig purre må du beregne 8-12 minutter. Du kan også koke minipurren i lettsaltet vann.

Ta minipurren ut av dampkokeren og legg dem på kjøkkenpapir for avrenning og lett avkjøling.

Bland sammen dressingingrediensene i et glass med lokk og rist godt.

Legg minipurren på et avlangt fat. Risle over dressingen og dryss over hakket egg og persille.

Advertisements

Trackbacks

  1. […] Dampes og serveres med hakket egg og sennepsaus […]

    Like

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s