Pasta med grønnkålchips

Foto: Lise von Krogh.

Foto: Lise von Krogh.

Pimp opp hverdagsmaten med grønnkål. 

Det går mye i grønnkål her i huset for tiden. Kjøkkenhagen er nemlig full av grønne bustehoder. Noe jeg har funnet ut er veldig godt er å drysse finhakket grønnkål over andre retter, f.eks. pastaretter. Hvilken som helst kjedelig hverdagsrett blir litt mer spennende med denne lille sunne tvisten.

Flere retter med grønnkål

Pasta med grønnkålchips

Du trenger følgende til 3-4 porsjoner: 

  • 3 blader grønnkål
  • 1 pakke fersk pasta
  • 2 ss rapsolje
  • 1 pakke kjøttdeig
  • 1 glass pastasaus
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 glass pastasaus

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader.

Varm rapsoljen i en stekepanne, stek hvitløken og løken myk. Ha i kjøttdeig og brun den. Ha i ferdigsausen og skivet gulrot. La det stå å småkoke mens du gjør klar resten av retten.

Vask grønnkålen og rist av vannet. Riv kålen av stilken. Finhakk grønnkålen og legg den i en ildfast form. Risle over litt olje, f.eks. olivenolje, chiliolje eller rapsolje. La kålen “tørke” i stekeovnen mens du rører i den et par ganger i løpet av de neste 10 minuttene. Når den er helt sprø og tørr, er den ferdig.

Kok opp pastavannet og la pastaen koke som anvist på pakningen.

Server pasta med saus og grønnkålchips og litt parmesan på toppen.

Advertisements

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s