
Foto: Lise von Krogh.
Pimp opp hverdagsmaten med grønnkål.
Det går mye i grønnkål her i huset for tiden. Kjøkkenhagen er nemlig full av grønne bustehoder. Noe jeg har funnet ut er veldig godt er å drysse finhakket grønnkål over andre retter, f.eks. pastaretter. Hvilken som helst kjedelig hverdagsrett blir litt mer spennende med denne lille sunne tvisten.
Pasta med grønnkålchips
Du trenger følgende til 3-4 porsjoner:
- 3 blader grønnkål
- 1 pakke fersk pasta
- 2 ss rapsolje
- 1 pakke kjøttdeig
- 1 glass pastasaus
- 1 løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 glass pastasaus
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Varm rapsoljen i en stekepanne, stek hvitløken og løken myk. Ha i kjøttdeig og brun den. Ha i ferdigsausen og skivet gulrot. La det stå å småkoke mens du gjør klar resten av retten.
Vask grønnkålen og rist av vannet. Riv kålen av stilken. Finhakk grønnkålen og legg den i en ildfast form. Risle over litt olje, f.eks. olivenolje, chiliolje eller rapsolje. La kålen “tørke” i stekeovnen mens du rører i den et par ganger i løpet av de neste 10 minuttene. Når den er helt sprø og tørr, er den ferdig.
Kok opp pastavannet og la pastaen koke som anvist på pakningen.
Server pasta med saus og grønnkålchips og litt parmesan på toppen.
[…] Pasta med grønnkålchips […]
LikeLike