Dampet brokkoli med hvitløkssaus

Foto: Lise von Krogh.

Foto: Lise von Krogh.

Bedre brokkolirett skal du lete lenge etter!

Kokte grønnsaker er kjedelige saker og ikke alle liker rå brokkoli. Damper du brokkolien så fremheves smaken og fargen, barn har lettere for å tygge den og næringsinnholdet bevares. Lag en hvitløkssaus som du heller over ved servering og vips har du en lekker siderett til middagen.

Enkelt, sunt og godt! Og husk at nå er norske grønnsaker på sitt beste!

Flere retter med brokkoli

Oppskrift: Dampet brokkoli med hvitløkssmør

Du trenger følgende til 4 porsjoner:

  • 1 stor brokkoli, delt i små buketter
  • 2 ss Røros-smør
  • 2 ss rapsolje
  • 1-2 hvitløksfedd, presset
  • Bladene av 2 stikler timian

Du gjør følgende: 

Damp brokkolien i en dampkoker, aspargesgryte eller legg en rist i en kasserolle med vann. Damp til brokkolien er mør, men ikke vassen.

Smelt smør med rapsolje. Ha i hvitløk og timian. La det stå og trekke til brokkolien er ferdig dampet.

Legg brokkolien på et serveringsfat. Hell over sausen og server!

Advertisements

Trackbacks

  1. […] Brokkoli, men ikke blomkål – brokkolien har jeg fått så mye av at jeg har også fått forvellet en masse som jeg har i frysen. Blomkålen gikk i dass … […]

    Like

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s