
Foto: Lise von Krogh.
Bedre brokkolirett skal du lete lenge etter!
Kokte grønnsaker er kjedelige saker og ikke alle liker rå brokkoli. Damper du brokkolien så fremheves smaken og fargen, barn har lettere for å tygge den og næringsinnholdet bevares. Lag en hvitløkssaus som du heller over ved servering og vips har du en lekker siderett til middagen.
Enkelt, sunt og godt! Og husk at nå er norske grønnsaker på sitt beste!
Oppskrift: Dampet brokkoli med hvitløkssmør
Du trenger følgende til 4 porsjoner:
- 1 stor brokkoli, delt i små buketter
- 2 ss Røros-smør
- 2 ss rapsolje
- 1-2 hvitløksfedd, presset
- Bladene av 2 stikler timian
Du gjør følgende:
Damp brokkolien i en dampkoker, aspargesgryte eller legg en rist i en kasserolle med vann. Damp til brokkolien er mør, men ikke vassen.
Smelt smør med rapsolje. Ha i hvitløk og timian. La det stå og trekke til brokkolien er ferdig dampet.
Legg brokkolien på et serveringsfat. Hell over sausen og server!
[…] Brokkoli, men ikke blomkål – brokkolien har jeg fått så mye av at jeg har også fått forvellet en masse som jeg har i frysen. Blomkålen gikk i dass … […]
LikeLike