Håpet er lysegrønt!

Foto: Lise von Krogh.

Foto: Lise von Krogh.

Glimt fra Bærekraftfestivalen i Hurdal.

Den grønne fremtiden i Hurdal fikk startskuddet i sommer da Bærekraftfestivalen gikk av stabelen. To dager med festival og konferanse markerte at Hurdal skal skape et bærekraftig samfunn som er karbonnøytralt eller bedre, ha økonomisk vekst og tilføre innbyggere og besøkende økt livskvalitet. Bærekraftig utvikling handler om å ta vare på behovene til mennesker som lever i dag, uten å ødelegge fremtidige generasjoners mulighet til å dekke sine. Du kan lese mer på Sustainablevalley.no.

Vi flyttet til Hurdal kun fordi det var et snøhøl om vinteren. At kommunen nå blir et sted som også står i tråd med våre interesser og livsstil gjør at dette blir et sted vi kan fortsette å bo på. Jeg som er matnerd gleder meg over at det fokuseres mer og mer på økologisk mat. Økolandsbyen utvider produksjonen av økologisk mat, forsøk med å dyrke landssorter av gamle kornslag er i gang, her finnes skotsk høylandsfe og mer til.

Under festivalen tjuvåpnet også det nye økologiske bakeriet med kafé og pizzeria (den offisielle åpningen blir i høst). Jeg ser virkelig frem til gode, lokale håndlagde bakevarer – noe jeg har savnet helt siden jeg forlot Grünerløkka.

Den grønne fremtiden i Hurdal kan du få en smakebit av ved å ta turen gjennom bildene her under.

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s