
Næringsrik og søt squash. Foto: Lise von Krogh.
Denne lille unnselig retten skjuler sødme, konsentrert smak og næringsstoffer.
I sommer og høst har jeg boltret meg i ulike squashretter etter hvert som plantene i åkeren har gitt frukter. Denne retten ser kanskje ikke så imponerende ut, men den smaken er veldig god. Nøkkelen til en vellykket rett er god tid. Den krever liten innsats, men du la squashen få dryppe av seg i god tid før du steker den.
Reduksjon av vann og konsentrering av smak og næringsstoffer
Squash inneholder hele 94 % vann. Når vanninnholdet reduseres blir både smaken og næringsstoffene mer konsentrerte. Ved å la squashen få dryppe av seg og deretter steke den på moderat varme, vil mye av vannet forsvinnet. Du vil bli overrasket over hvor mye den krymper inn. Av en stor squash blir det en liten klatt igjen, men desto lettere blir det å få i seg de gode næringsstoffene som finnes i squash.
Prøv også Kjapp mandagsmiddag – Squash med linser og chorizo Grønnskasvariasjon – Gratinerte squashchips, Rask vegetarmiddag – Squashspagetti med sitron og basilikum og Gratinerte squashpinner med yoghurtdip
Oppskrift: Stekt squash med hvitløk
Du trenger følgende til fire småporsjoner:
- 1 squash (ca. 1/2 kg)
- Litt salt
- 2 ss olivenolje eller usaltet smør
- 1/2 hvitløk
Slik gjør du:
Riv squashen med et rivjern eller en mandolin. Legg den i et dørslag og dryss på ørlite salt. Vend squashen noen ganger med hånden. Sett dørslaget over en bolle. La squashen stå i 1/2-1 time og renne av seg. Klem overflødig væske godt ut med hendene.
Varm opp oljen i en stekepanne. Stek squashen på middels varme under stadig omrøring til den brunes. Mengden squash krymper svært mye. Ta stekepannen av platen.
Press hvitløken med en hvitløkspresse bland den inn i den stekte squashen.
Serveres som tilbehør til middagen.
Skal prøve den, Lise. Ser veldig god ut 🙂
LikeLike
Det ser supergodt ut, det må vi prøve neste gang vi har squash, tusen takk Lise! 🙂
LikeLike
Bare hyggelig!
LikeLike