
KJapp middag! Foto: Lise von Krogh.
Nå er det squashsesong, det blir det mat av! Denne middagen tar deg 10 minutter å lage.
Jeg har høstet min aller første squash. Den veier nesten to kilo. På mine fem squashplanter er flere frukter i ferd med å vokse seg store og flotte. I fjor lagde jeg gratinerte squashpinner med dip og her om dagen squashspagetti med sitron og basilikum. Ertene i oppskriften kommer også fra egen avling. Du kan godt bruke sukkererter, men i denne retten har jeg brukt jærert. Forbered deg på mange erte- og squashoppskrifter fremover.
Ernæringsmessig er kanskje ikke squash den som er mest næringstett, men den er en flott vitamin C-kilde. Særlig om du spiser den rå, fordi da bevarer du alt vitamin C. Den er fin å strimle eller kutte i biter som du kan bruke i salater. Den er også en kilde til kalium som er gunstig for blodtrykket og muskelfunksjonen. På den andre siden inneholder den få kalorier og er nærmest fettfri. Perfekt for deg som ønsker å passe på midjemålet (eller ha i litt ekstra chorizo).
Oppskrift: Squash med linser og chorizo
Du trenger følgende til 1 porsjon:
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss rapsolje
- 1/4 dl erter, sukkerert, jærert eller den type ert du har tilgjengelig
- ca. 300 g brune eller røde linser, hermetiske
- 2 dl strimlet squash
- 5 cm chorizo, skivet
- Timian
- Salt og pepper
- Chiliolje
Slik gjør du:
Stek hvitløken myk i stekepannen. Varm ertene i stekepannen, men ikke la dem svi seg. Ha i linsene. La dem bli lett varme. Bland i squash og chorizo. Dryss på timian og smak til med salt og pepper. Ha på chiliolje til slutt – så mye som du liker.
Spennende oppskrifter,vi dyrker mye squash og nye oppskrifter er alltid spennende 😉
LikeLike