Sunn tacosalat med fullkornpasta til en sulten bataljon

Foto: Lise von Krogh.

Foto: Lise von Krogh.

Metter en sulten bataljon og glir rett ned i små mager!

I sommer hadde Jr. og jeg besøk av en liten, men aktiv bataljon fra Jessheim. Vi startet dagen med å dra ned i den lokale innsjøen, Skrukkelisjøen, for å bade. Deretter dro vi hjem på gården og barna herjet vilt med trampoline, hoppeslott, basseng, klatrevegg, inneleker og uteleker.

Dette blir man sulten av. Rett og slett skrubbsulten! Når magen rumler av sult og det begynner å gå en smule varmt i topplokket på småtassene, ja da er det på tide med ordentlig mat i en fei.

For å gjøre det enkelt og for å slippe sure miner, er det lett å ty tid kjente ingredienser og smaker, f.eks. karbonadedeig, pasta og tacokrydder. Men det trenger ikke bli usunt av den grunn. Her er oppskriften på suksess rundt bordet!

Oppskrift: Sunn tacosalat med fullkornpasta til en sulten bataljon

Jeg har hovedsakelig brukt økologiske ingredienser i denne retten, men selvfølgelig kan du lage denne på helt “vanlig” måte.

Du trenger følgende til en stor bolle, f.eks. en bakebolle:

  • 1 pakke fullkorn pastaskruer
  • Litt rapsolje
  • 1 ss usaltet smør eller rapsolje
  • 3  fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 1 pakke karbonadedeig, uten tilsatt salt
  • 1 pakke tacokrydder, helst en med lite salt , f.eks Sticky Fingers tacokrydder eller lag tacokrydder selv
  • 1 stor boks mais
  • 3 store gulrøtter, i tynne skivet
  • 1 stor rød paprika, strimlet
  • 1 liten boks ananas i biter
  • 1 pose småbladsalat eller spinat

Slik gjør du: 

Kok pastaskruene i lettsaltet vann til de er kokte, al dente. Skyll dem i kaldt vann. Ha dem i bollen og ha på litt olje. Bland godt!

Rens og kutt opp grønnsakene. Bruker du en mandolin, så får du gulrotskivene ekstra tynne og kan lage finstrimlet paprika. Dette liker barn.

Varm opp smøret i en stekepanne. Stek hvitløk og løk til den er blank. Ha i karbonadedeig og brun den. Hell over tacokrydderet og juicen fra ananasboken. Bland godt og stek videre et par minutter. Bland kjøttet sammen med pastaskruene. Ha i mais, gulrøtter, paprika og ananas. Bland godt!

Server maten med friske salatblader ved siden av så kan barna forsyne seg eget ønske. Vann som drikke.

Tips: gulrøtter og parika kan godt koke med et par minutter på slutten av koketiden på pastaen om du vil ha dem litt mørere. Har du rester igjen, sett dem i kjøleskapet rett etter maten. Da har du rask mat når sulten melder seg igjen, den kan nemlig fint spises kald. 

Advertisements

Trackbacks

  1. […] kan stekes i ovnen og serveres med dip. Gammelt brød kan bli armeriddere til lørdagsfrokosten. Tacorester kan bli spennende og mettende […]

    Like

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s