En snarvei til fem om dagen – Super hverdagssalat

Bladsalat, gulrot og ananas. Foto: Lise von Krogh.

Bladsalat, gulrot og ananas. Foto: Lise von Krogh.

Perfekt til fiskegrateng og nå du vil gjøre middagen litt sunnere.

Vi spiser ikke nok frukt og grønt i dette landet. De aller fleste av oss klarer ikke å få i oss vår daglige anbefalte halvkilo. Hvorfor er det slik? Det er da nok frukt og grønt i butikken, selv om utvalget noen ganger er litt stusselig.

Senk terskelen i hverdagen

Det skal ikke mye kreativitet til for å lage en god salat til middag. Det enkleste du kan gjøre er å raspe noen gulrøtter til middagen. Det trenger ikke være mer avansert enn det for at det skal være sunt nok.

En enkel vei til 5 om dagen

I dag spiser vi i snitt ca. 320 gram frukt, grønnsaker og bær daglig. Altså et stykke fra 500 gram som er anbefalingen. Dette forskjellen tilsvarer en tomat og en porsjon kokte grønnsaker.

Du kan selv øke inntaket ved å ha noen tomat- og paprikaskiver på brødskivene, spis et eple på formiddagen og en banan på ettermiddagen og lag en bærsmoothie til kvelds.

Til middagen er det helt ok å bruke en pose med wokgrønnsaker, vanlig kokte grønnsaker, en pose med ferdigsalat eller kun ruccola med litt olivenolje og balsamico.

Du må ikke lage grønnsaksretter helt fra grunnen av om du vil være sunn. Enkle løsninger kan faktisk være det som skal til for at du får i deg denne viktige matvaregruppen.

Hverdagssalat til fiskegrateng

Hvor skoen trykker er nok individuelt, men dersom det er vanskelig å nok grønnsaker til middagen er denne søte salaten kanskje det aller enkleste du kan lage. Den passer perfekt til fiskeretter og likes godt av både store og små.

Oppskrift: Hverdagssalat

Dette trenger du til en familieporsjon:

 • 3 gulrøtter, revne
 • 1 pose bladsalat
 • En liten boks ananasbiter i egen juice

Slik gjør du:

Ha de revne gulrøttene i en skål. Skyll salaten god og rist den “tørr” og ha en i salatbollen. Drikk halvparten av ananasjuicen og ha resten av juicen med ananasbitene i salaten. Vend den forsiktig slik at gulrøtter, salat og ananas er jevnt fordelt.

Nam nam.

Comments

 1. Birgit says:

  Elsker bloggen din, full av gode oppskrifter og flotte bilder :-). Jeg er selv veldig glad i råkostsalat til middagen. Da har jeg oppi alt mulig, men vanligst er nok en blanding av brokkoli, rødbeter, søtpotet og eple. Eple er et must for å få salaten søt og saftig, og de andre er så sunne at det er dumt å utelate dem 🙂

  Like

  • Tusen takk, det er veldig hyggelig å høre! Råkostsalat er digg, men jeg har aldri prøvd meg på rå søtpotet. Foretrekker heller å bake søtpotetene i ovnen, men jeg skal prøve den rå en gang også 🙂

   Like

Trackbacks

 1. […] salat kan gjøre med en visuelt trist rett med sei og brune linser. Du kan for eksempel lage en glad hverdagssalat til fiskegratengen eller servere kokte poteter og pølser med nykokt kål og litt frisk timian. […]

  Like

 2. […] ovnsbake den, bake brød og muffins med den. Den passer på pizza, i gryterett og i en hverdagssalat. Og du kan putte én enkelt gulrot i matpakken, enkelt og greit knep for å gjøre matpakken sunn […]

  Like

 3. […] “Kravet” om sunne middager kan også by på utfordringer i den travle hverdagen. Gulroten er redninger her også. Rasp den til middagen, den passer særlig godt til fiskegrateng og annen fiskemat. Jeg pleier å pimpe den litt opp med litt sitronjuice og blande den med litt salatblader og ananas-/eplebiter. Se oppskriften her: En snarvei til fem om dagen.  […]

  Like

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s