Smaken av sommer – Sterk og frisk ingefær- og rabarbralimonade

Friskt, sterkt og godt! Foto: Lise von Krogh.

Friskt, sterkt og godt! Foto: Lise von Krogh.

Om du liker det søte med det syrlige og sterk ingefærsmak, da må du lage denne limonaden. 

Rabarbraeksperimenteringen tar ingen ende. I dag fikk husbonden det for seg å lage en forfriskende sommerdrikk med to av våre favorittingredienser for tiden, nemlig rabarbra og ingefær. Det ble til en frisk sommerdrikk som falt i smak hos både store og små.

At Jr. (4 år) likte denne limonaden overrasket oss veldig, men han får alltid smake på alt vi lager og denne limonaden så ekstra god ut. Ikke rart han måtte smake og i varmen gjør det seg med noe ekstra forfriskende! I fjor var denne en hit: Sommerdrikk med vannmelon og ingefær

Ingefær, sitron og rabarbra

Vi bruker mye ingefær fordi vi elsker den sterke aromatiske roten. Om du ikke er så vant med ingefær kan det lønne seg å redusere litt på mengdene første gang du lager denne limonaden.

Hadde vi ikke visst bedre kunne drikken vært mistenkt for å inneholde alkohol. Denne kan du lage som et alkoholfritt alternativ til gjester som ikke kan røre alkohol. Det går helt sikkert an å tilsette den litt vodka eller rom også – om du gjør et forsøk, så vil vi gjerne høre fra deg.

Sitronzest, skallet av sitron, er også svært aromatisk. Sitronskall inneholder oljer med aromatiske stoffer som gir sitronsmak uten at det blir syrlig.

Rabarbra har ulik syrlighet. Noen trenger den mye sukker for å dempe surheten, mens andre kan du sukre mer forsiktig. Derfor inneholder oppskriften cirkamål på sukkermengden. Dette må du smake til selv.

Denne drikker er kanskje ikke så sunn ettersom den er tilsatt sukker, men bytter du ut sukkeret med en søt frukt, f.eks. mango eller ananas, så blir den straks sunnere. Uansett er dette en drikk uten tilsettingsstoffer som du gjerne finner i kjøpte leskedrikker. Les mer om hva jeg mener om dette i Iste uten sukker og søtstoffer? Lag den selv!

Oppskrift: Rabarbra- og ingefærlimonade

Du trenger følgende til 3-4 glass:

  • Vann
  • 2 stilker rabarbra, skrelt og grovhakket
  • 2,5 cm ingefær, renset og finhakket
  • ca. ¼ – ½ dl sukker
  • zest av½ sitron

Slik gjør du:

Ha rabarbra og ingefær i en i liten kasserolle. Fyll opp med vann slik at det dekker rabarbraen. Kok opp og ha i 1/4 dl sukker og sitronzest. Kok til rabarbraen er mør og smak til med sukker. Kjøl ned “suppen” i kjøleskapet. Kjør den helt fin i blenderen.

Deretter fyller du opp blenderen med isbiter og kjør blenderen videre til en slush. Serveres med en sitronskive og skivet jordbær.

Tips til variasjon: Bytt ut sukker med en søt frukt. Eller ha i litt vodka i og server den som en festdrikk.

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s