Sommerdrikk med vannmelon og ingefær

Ingefær og vannmelon er en perfekt duo. Foto: Lise von Krogh

I den deilige varmen smaker det ekstra godt med en frisk og sunn fruktdrikk. 

Hvis du har prøvd å drikke ren vannmelonsmoothie, blir det i det søteste laget. Tilsett ingefær og du får en himmelsk god og sunn drikk.

Jeg utrolig glad i ingefær og har alltid fersk ingefær på kjøkkenet. Det vil si, fersk er den ikke. I følge min malaysiske svigermor er fersk ingefær er nærmest grønn. Den ingefæren vi får kjøpe i de fleste norske butikker er gammel, kunne hun fortelle sist gang hun var på besøk. Da jeg var i by’n i forrige uke, gikk jeg innom en av de asiatiske dagligvarene på Grønnland og fant en ingefær som var litt grønnere enn den jeg ellers pleier å få tak i. En ferskere, saftigere og aromatisk rot.

Ingefærkjøttet er svært aromatisk og har en skarp smak. Den kan rives, finhakkes eller skjæres i tynne skiver. Roten brukes mye i asiatiske matretter og gir en spennende smak til retter med kjøtt, fisk, sjømat og tofu. Ingefær kan brukes i sauser, gryter, supper og risretter. Syltet ingefær er et selvsagt tilbehør til sushi og sashimi. Jeg leter også etter andre bruksområder og blander den inn i retter med frukt og bær.

Vannmelon er søt og sunn

Vannmelonen inneholder selvsagt mye vann, faktisk hele 90 % og er derfor den perfekte tørstedrikken i varmen. Fargen på vannmelonen skyldes antioksidant lykopen. Lykopen har mange gode egenskaper. Foruten å forebygge mot kreft og hjerte- og karsykdom, kan den øke UV-sensitiviteten i huden som en slags innvortes solkrem. Denne drikken er naturlig søt pga. sukkeret i vannmelonen. Perfekt til etter trening eller etter en arbeidsøkt i hagen.

Flere grunner til bruke mer ingefær

I Ayurvedisk medisin ble ingefær ansett for å være en universalmedisin. Ingefær har vært brukt mot alle slags kramper, fordøyelsesbesvær, kvalme, betennelse og blodpropp. Ingefær er svært rik på antioksidanter og hele femti forskjellige antioksidanter har blitt funnet i denne roten. Analyser viser at ingefær er en av de mest antioksidantrike urtene. Antioksidantene i ingefær deles inn i gingeroler og diarylheptanoider. Disse antioksidantene kan bidra til en bedre helse, f.eks. gjennom å virke betennelsesdempende og kanskje forebygge mot kreft.

Oppskrift: Vannmelondrikk med ingefær

Du trenger følgende til en mugge med sommerdrikke:

 • 1/4 vannmelon, kald
 • 2 cm ingefær

Slik gjør du:

Vannmelonen bør ha ligget i kjøleskapet i noen timer slik at den er kald og god. Kutt vannmelonen i biter og ha den i en blender. Riv 2 cm rensket ingefær. Ha ingefæren i blenderen og skvis det den siste ingefærsaften av restene. Kjør blenderen på full guffe slik at ingefæren blir godt blandet. Drikkes med en gang.

Tips til servering: 

Ha i en skvis lime og du synes fremdeles er for søt og ha i isbiter. Kanskje en dæsj rom eller vodka om du vil ha en velkomstdrink.

Vannmelon kan forresten serveres på flere måter. Sjekk ut vannmelonjuletrærne som Cathrine har laget og blogget om på Brahverdag: Om barnebursdag og vannmelontrær

Trackbacks

 1. […] At Jr. (4 år) likte denne limonaden overrasket oss veldig, men han får alltid smake på alt vi lager og denne limonaden så ekstra god ut. Ikke rart han måtte smake og i varmen gjør det seg med noe ekstra forfriskende! I fjor var denne en hit: Sommerdrikk med vannmelon og ingefær […]

  Like

 2. […] helg med mye sol, og det fristet med en god og iskald drikke! Denne freshe smoothien fant jeg hos Lise Von Krogh, og den passet perfekt for en solvarm kropp! Vannmelonen inneholder selvsagt mye vann og fargen […]

  Like

 3. […] I fjor var denne en hit: Sommerdrikk med vannmelon og ingefær […]

  Like

 4. […] Lyst på en annen smoothie? Sjekk ut Bringebærsmoothie til inspirasjon, Ingefær med blåbærfølge. Knallsunn smoothie! og Sensommerdrikk med vannmelon og ingefær. […]

  Like

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s