Sunne og nesten normale pannekaker

Deilige, myke pannekaker. Foto: Lise von Krogh

Deilige, myke pannekaker. Foto: Lise von Krogh

Overdreven sunnhet er ikke bra, men hvor går grensen?

Har du noen gang søkt på nettet etter sunne pannekaker eller havrepannekaker?  Det har jeg! I jakten på inspirasjon litt sunnere pannekaker kommer jeg over oppskrifter der jeg synes matgleden kommer i skyggen av sunnhetshysteriet, f.eks. pannekaker som likner kjeks. Pannekaker er ikke kjeks, de skal kunne rulles, de skal være myke og deilige.

Jeg må som alltid prøve å maten litt sunnere, men jeg dropper ikke hvetemelet i pannekakene. Et sted går grensen (min). I stedet bytter jeg ut litt av det siktede hvetemelet med finmalt sammalt hvete i pannekakerøren. Når røren er ferdig har jeg i en god slump havregryn som jeg kjører i blenderen til en glatt pannekakerøre. Så langt fornuftig og innenfor normalen, kanskje? Deretter tar jeg på meg gule gummihansker og går ut og plukker brennesle som jeg har i pannekakerøren, bare for at de skal bli enda sunnere.

Noen vil sikkert si at dette er å ta sunnheten litt langt og jeg er med andre ord ikke noe bedre enn andre hysteriske sunnhetsapostler. Likevel, pannekakene ble gode på smak, myke og lot seg rulle sammen med deilig syltetøy. Det var rett og slett om å spise helt vanlige pannekaker, men en liten sunn tvist! Godt nok for meg.

Brennesle setter forøvrig ingen smak på maten, men tilfører næring. Les mer i innlegget Utnytt vårens supermat – Grovbrød med brennesle. Prøv også denne brennesleoppskriftene: Brennelse er sunnere enn spinat – Hulkensuppe

Oppskrift: Sunne og nesten normale pannekaker

Du trenger følgende ingredienser: 

  • 4 dl lettmelk
  • 2 egg
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl siktet hvetemel
  • 1 dl fin sammalt hvetemel
  • 100 g brennesle, spinat eller forvellet grønnkål, finhakket
  • 1/2 malt kardemommme
  • Smør til steking

Slik gjør du:

Visp sammen melk og egg. Ha i havregryn og kjør blandingen i blender til røren blir glatt. Ha i salt og mel. Visp eller kjør blandingen i blenderen til den blir fri for klumper. La røren stå og svelle en halv times tid eller mer. Bland i brennesle eller annet grønt i røren og kjør den i blenderen til røren blir grønn og bladene finhakket. Stekt pannekakene.

Comments

  1. Claudia says:

    Hei! Denne oppskeiften see smashing ut! MEN – Jeg har ikke egg, hva kan jeg bruke istedenfor? Har både Husk og linfrø..må evt impe med frossen hakket spinat, bør den tines først pga vannmengden tro eller er det bare å prøve seg fram..

    Like

  2. Mona Lundby says:

    Det høres ut som noen gode og sunne pannekaker 🙂 Har alltid hatt sammalt mel og havregryn i røra, noe ungene når de var små syntes var helt topp, men brennesle har jeg ikke prøvd. Helt klar en enda sunnere variant av pannekaker, (må prøves) og selvfølgelig selvplukkede og rørte (m lite sukker) blir helt knall….og en god grønnsakssuppe i forkant.:-)

    Like

    • lisevonkrogh says:

      Pannekakene kan selvsagt lages uten brennesle. Havregryn er jo helt topp å ha i røra!

      Like

  3. Cathrine says:

    Ser du bruker brennesle i en del oppskrifter, ig lurer derfor på om du hsr oppskrift på god brenneslesuppe?

    Like

Trackbacks

  1. […] Brennesle kan brukes til mer enn bare brenneslesuppe. Brennesle kan også brukes i pannekaker Sunne og nesten normale pannekaker og i […]

    Like

  2. […] Prøv også disse brennesleoppskriftene: Utnytt vårens supermat ? Grovbrød med brennesle og Sunne og nesten normale pannekaker […]

    Like

  3. […] Prøv også disse brennesleoppskriftene: Brennelse er sunnere enn spinat ? Hulkensuppe og Sunne og nesten normale pannekaker […]

    Like

  4. […] Prøv også disse brennesleoppskriftene: Brennelse er sunnere enn spinat – Hulkensuppe og Sunne og nesten normale pannekaker […]

    Like

  5. […] Prøv også disse brennesleoppskriftene: Utnytt vårens supermat – Grovbrød med brennesle og Sunne og nesten normale pannekaker […]

    Like

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker