Riskrem á la Heston Blumenthal – sunn á la Lise

Deilig, sunn og fristende “riskrem”.

Gang på gang blir jeg fascinert over hvordan mesterkokken Heston Blumenthal forvandler maten. Gjestene får servert mat som er noe helt annet enn det de tror det er. Dette lille mellommåltidet er inspirert av Blumenthal – på lavt nivå kokkefaglig, men ikke så verst på det ernæringsmessige nivået.

Maten skal ikke bare være sunn eller smake godt

Hva som motiverer oss til å spise kan være så mangt, men god smak er kanskje viktigst vil de fleste si. Når noe smaker veldig godt, blir vi lykkelig, så lykkelig at vi nærmest blåser i om maten ser trist ut. Brun sjokolade er jo ikke spesielt spennende utseendemessig, men fordi du vet at det smaker godt så spiser du den av hjertens lyst.

Mat som er svært sunn kan også få noen til å lange innpå, selv om det smaker “gress”. Vissheten om at du blir ekstra sunn av å spise akkurat den maten, får noen av oss til å trosse en hver mangel på god smak.

Ja takk, begge deler!

Det beste er jo at maten både smaker godt og er sunn på samme tid. Det kan virke som det er lettere å like søt, men trist mat, fremfor frisk og sunn mat. Hva skjer når maten du spiser er sunn, men ligner usunn mat? Kan dette få den kresne til å slutte å rynke på nesen og åpne kjeften i stedet?

Sunn “riskrem” utfordrer originalen

Dagens mellommåltid likner desserten riskrem med jordbær saus, men der stopper likheten. Når risen erstattes av cottage cheese, jordbærsausen av granteplekjerner og litt honning, blir dette rett og slett et supersunt måltid med:

 • Tre ganger så mye protein
 • Halvparten så mye fett og mettet fett
 • Kun 1/5 av karbohydratinnholdet og 1/3 av sukkerinnholdet
 • En kilde til fiber og vitamin C!

Oppskrift: Sunn “riskrem” med cottage cheese og granateplekjerner

Til en porsjon trenger du dette:

 • 1/2 boks cottage cheese
 • Kjernene av 1/4 granateple
 • 1-2 ts flytende honning
 • Noen mynteblader

Slik gjør du:

Ha cottage cheese på en tallerken. Brekk opp granateple og “vipp” ut kjernene med en teskje som du har på toppen av cottage cheesen. Hell over honning og strø på mynteblader. Nytes i solen eller i en god lenestol.

Trackbacks

 1. […] kanskje du har lyst på bringebærsmoothie eller blåbærsmoothie med ingefær? Og hva med Riskrem á la Heston Blumenthal og Yoghurt med frisk […]

  Like

 2. […] kanskje du har lyst på bringebærsmoothie eller blåbærsmoothie med ingefær? Og hva med Riskrem á la Heston Blumenthal og Yoghurt med frisk […]

  Like

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s