Familiemiddag, ikke bare barnemat – asiatisk nudelsuppe

Mettende suppe.

I dag gikk jeg bananas på Råholts lokale innvandrerbutikk. Kjøpte alt slags spennende råvarer og ingredienser uten å ha middagsplanene klare, bortsett fra at vi alle skulle spise det samme – store som små.

Lillegutts utforsking av ny mat

Husets minstemann blir ofte eksponert for ny mat, ofte finhakket, men ikke alltid. Finhakket og moste grønnsaker får han når vi mener at det er på tide at han spiser mer grønt enn hva han egentlig ønsker selv. Når far eller mor kjører tomater, gulrot, olivenolje og litt hvitløk i blenderen og serverer dette med fiskekakene, spiser lillegutt med hele ansiktet.

I dag ble det ingen tilpasninger, fordi han også må lære å spise det samme som oss. Ofte ender disse måltidene med en viss seleksjon i hva han vil og ikke vil putte i munnen. Så sant han smaker på det meste, er det godt nok. Han griser og søler, spiser noe og plukker bort annet. Egentlig det samme som skjer når vi tar ham med på restaurant. Barnemeny har han aldri fått, i stedet velger vi en forrett han kan bryne seg på.

Dagens utfordring: Nudelsuppe med kjøttboller og mange smaker

I dag fikk mor “craving” for asiatisk nudelsuppe. Jeg kokte kjøttbollene i kraft og krydder. Hadde i skivet sopp, strimlet gulrot og vårløk samt en drøss med koriander og andre kryder. Dette var fredagsmiddagen.

Lillegutt kastet seg over nudlene, spise sopp og kjøtt boller. Prøvde å luke bort gulrot og vårløk, men det funket dårlig. Sulten var han også. Så han endte opp med å spise alt han klarte å få på skjeen eller fikk tak i med nevne. Et grisete og vellykket måltid.

Oppskrift: Nudelsuppe med kjøttboller og mange smaker

Dette er en omtrentligsuppe. En suppe uten fast oppskrift, men med ganske konkrete ingredienser i omtrentlige mål. For meg blir dette en oppskrift som jeg justerer ingrediensene etter hvilke smaker jeg vil fremheve.

Ingefærkjøttboller

I kjøttdeigen blandet jeg inn et egg, et par finhakkede vårløk, en stor bit finhakket ingefær, finhakket hvitløk, en slump soyasaus og masse finhakket ingefær.

Kjøttbollene ble kokt i en kraft av vann, fersk buljong, stjerneanis, ingefær, nellik, kardemomme, kanel, skiver av ingefær, fiskesaus, finhakket sitrongress, limeskiver, litt chili og litt sukker.

Etter en stund hadde jeg i skiver av sopp, gulrot, vårløk og rikelig med koriander. Dette sto og trakk mens risnudlene ble kokt.

Suppen ble servert rykende varm med skiver av lime. Knallgodt!

Trackbacks

 1. […] Familiemiddag, ikke bare barnemat -Nudelsuppe med kjøttboller og mange smaker […]

  Like

 2. […] Dette er en snarlaget, mager og smakfull suppe som du kan spise med ris eller nudler til om du vil at den skal gi mer energi. Uten ris og nudler er suppen lavkarbo. Jeg spiste den med quinoa. Prøv denne suppen om du vil avansere: Nudelsuppe med kjøttboller og mange smaker […]

  Like

 3. […] og masse smak her om dagen og gikk til leting etter en oppskrift som appellerte. Valget falt på denne oppskriften, som ikke var en eksakt oppskrift i forhold til mengde ingredienser en skulle ha i. […]

  Like

 4. […] Nudelsuppe med ingefærboller (jeg prøver denne oppskriften igjen med litt mer krydder og kommer med en nøyaktig oppskrift til […]

  Like

 5. […] Dette er en snarlaget, mager og smakfull suppe som du kan spise med ris eller nudler til om du vil at den skal gi mer energi. Uten ris og nudler er suppen lavkarbo. Jeg spiste den med quinoa. Prøv denne suppen om du vil avansere: Nudelsuppe med kjøttboller og mange smaker […]

  Like

 6. […] Familiemiddag, ikke bare barnemat -Nudelsuppe med kjøttboller og mange smaker […]

  Like

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s