I løpet mine år som Grünerløkka-boer har det blitt en god del restaurantsalater, gode sådan. Når du spiser lunsj ute og velger salat, er det fordi du vet at salaten er både god og mettende. Salat kan være et helt måltid og du kan lett lage restaurantsalat hjemme.
Litt luksus i arbeidsdagen
Matpakken duger jo fremdeles, men personlig synes jeg det smaker best med et varmt måltid eller en deilig salat til lunsj. Uansett hva du spiser er det viktig at dette måltidet metter og gir energi utover resten av arbeidsdagen – i allefall frem til to-tretiden da det er på tide med et lite mellommåltid.
For at en salat skal mette er den nødt til å inneholde noe protein. Det kan f.eks. være kylling, reker, laks, kikerter, egg eller som i dette tilfellet mozzarellaost, nøtter og frø. Godt med grønt gjør også at du bruker litt tid på å spise salaten og dermed rekker å legge merke til kroppens metthetssignaler før du overspiser.
Fort gjort
Det er ikke krevende å lage en god salat, så fremt du har ingrediensene. Denne salaten ble laget til to på ti minutter. Vel anvendt tid.
Oppskrift: Lunsjsalat for to
Dette trenger du til to porsjoner:
- 1 pakke blandet salat
- 1 mozzarella, revet for hånd
- 1 nepe, skåret i fine skiver
- 1/2 paprika, grovhakket
- 1 neve hakkede mandler, tørristede
- 1/2 dl granateplekjerner
- 3 ss gresskarkjerner, ristede og lettsaltede
Slik gjør du:
Legg salatingrediensene lagvis på tallerkene. Lag dressing av 1/2 dl olivenolje, 1 ss hvitvinseddik, 1 ts honning og 1 ss Dijon-sennep som du visper godt med en gaffel og heller raskt over salatene. Strø over salaten med litt godt salt på slutten – det gjør den ekstra god.
Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker