Kunsten å nøye seg – Luftige sjokoladekjeks med yoghurt

Bilde

Å bosette seg langt til skogs, setter visse begrensninger på utskeielser når søtsuget banker på, særlig når huset er rensket for søtsaker. Da må man lage søtsakene selv. Disse sjokoladekjeksene er billige å lage, men bør nytes som dyrebar konfekt.

Større porsjoner betyr høyere kaloriinntak

Sjokoladeplatene og godteriposene har fått gigantiske størrelser sammenlignet med da jeg vokste opp på 70-tallet. Den gangen (vil jeg påstå) nøt vi det lille vi fikk til lørdagsgodt. I dag fråtser vi i søtsakene både på lørdager og andre dager i uken. Når porsjonen er større, ja da spiser vi mer. Og når vi spiser mer, så går kaloriinntaket opp. Så enkelt er det.

Less is more
Når du har en begrenset mengde søtsaker (i kombinasjon med et par mil til nærmeste butikk) så vet du mer å sette pris på det du har. Det gjelder å nyte hver bit, kanskje prøve å spare litt også.

Slik løser en desperat ernæringsfysiolog krisa

Ernæringsfysiologer har også lyst på søtt. Disse ble laget på 5 minutter en sen søndagskveld. Jeg måtte rett og slett ha noe godt.

Jeg har begynt å gjøre det til en vane å bytte ut noe av hvetemelet i oppskrifter med fibramel eller fint fullkornsmel. Rett og slett fordi det er litt sunnere og maten blir like god.

Et annet knep er og ikke lage gigantiske porsjoner. Lag litt, fordi da spiser du også litt. Litt er bra for deg, mens mye kan legge seg som ekstra energilagre på skinka.

Husk at sunnhet ikke bare handler om næringsinnhold, men også hvor mye du spiser!

Bilde

Luftige og myke sjokoladekjeks med yoghurt

Lages på 5 minutter om du er rask og desperat eller på 10 minutter i ro og mak.

Dette trenger du til ca. 16 kjeks

5 ss smør
1,75 dl Nesquick-pulver
0,75 dl brunt sukker
1/2 vaniljestang
0,75 dl naturell yoghurt
1,0 dl siktet hvetemel
1,25 dl fibra fullkornsmel
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
1 ts ingefærpulver
1/2 ts kanel

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 175 grader eller 150 grader varmluft.

Smelt smøret og ha det i en bolle. Bland i Nesquick, sukker, yoghurt og vanilje. I en annen bolle blander du sammen mel, bakepulver, salt, ingefær og kanel. Rør inn sjokoladerøren i melblandingen.

Dekk en bakeplate med bakepapir og fordel deigen til ca 16 kjeks. Det kan være lurt å bruke to spiseskjeer til dette.

Stekes i oven i ca. 12 minutter.

Nytes med en god kopp kaffe.

PS. Kjeksene trives best med å vente i kjøleskapet.

Advertisements

Veldig hyggelig om du legger igjen noen ord og tanker

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s